Band Pick ‘n’ Shovel speelt Roots en Americana

KLOOSTERBUREN – De Drentse band Pick ‘n’ Shovel speelt op zaterdag 30 september a.s. in de Nicolaaskerk van Kloosterburen een mix van eigen nummers en een aantal klassiekers en modernere nummers uit het Roots/Americana genre in een geheel eigen versie. De muzikanten brengen een afwisselend, boeiend en feestelijk concert, waarbij ook zéker gelachen zal worden. Aanvang: 20 uur. Entree 15 euro. Reserveren kan via www.nicolaaskerk.NU.

Pick ‘n’ Shovel is in 2019 begonnen met zijn ‘Church Tour’ en treedt overal op in oude kerkjes. De band speelt met traditionele folkinstrumenten, zoals de busking bands in de straten van Nashville. De metalen slide van de dobro en de tokkelende banjo geven een gruizige, authentieke klank en energieke ervaring: het publiek wil mee doen!

Unieke sound

Pick’n’Shovel bestaat uit vijf muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in diverse genres. Hun individuele muzikale achtergronden, zoals bluegrass, zydeco, blues, jazz, klezmer, country, folk, Beatles en Rock-‘n-roll, komen samen in de unieke Pick’n’Shovel sound. De band speelt eigen repertoire, afgewisseld met Roots- en Americana klassiekers in een nieuwe eigen stijl. De instrumenten, bretels, petjes en de verhalen maken de Roots-ervaring compleet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.