Feestelijke ingebruikname en open huis Kultuurhoes

WEHE-DEN HOORN – Op zaterdagmiddag 21 oktober a.s. om 14:30uur zal wethouder Eltjo Dijkhuis de openingshandeling verrichten van het eerste Kultuurhoes in de gemeente Het Hogeland én in de provincie Groningen. Dit nieuwe Kultuurhoes beslaat het voorste gedeelte van het voormalige Hogelandcollege, aan de Mernaweg 18, in Wehe-Den Hoorn. Sinds begin september biedt het Cultuurcentrum Hogeland al muzieklessen aan in het Kultuurhoes. De verwachting is dat daar snel meer bij komt, zoals lessen techniek, theaterlessen, een DJ-cursus en ook een cursus Gronings koken(!)

Gebruikmakend van gelden uit het Nationaal Programma Groningen en in samenwerking met de Stichting Roemte willen Kultuurhoezen de leefbaarheid van de provincie vergroten door het aanbieden en faciliteren van aktieve en passieve cultuurparticipatie, van vrije-tijdsbesteding en van levenslang leren. Meer informatie over het project is te vinden op website roemtegroningen.nl/kultuurhoezen/  Na het officiële deel krijgen de bewoners van Wehe-Den Hoorn en van de gehele regio de gelegenheid om het gebouw te bekijken, om optredens bij te wonen, om kennis te nemen van de mogelijkheden van het gebouw, en om  – heel belangrijk! – eigen ideeën voor het gebruik door te geven.

De ruimtes van het Kultuurhoes kunnen bijvoorbeeld tegen een schappelijke prijs gehuurd worden als repetitieruimte voor koren en muziekensembles, als werkruimte voor beeldende kunst, dans of yoga, als podium voor een toneel- of muziekuitvoering, als expositieruimte, als bijeenkomstruimte voor een computer-, video-, of fotoclub, enzovoorts.

Over fotografie gesproken: het Cultuurcentrum Hogeland schrijft een fotowedstrijd uit voor een karakteristieke foto gemaakt op het Hogeland. De winnende foto zal straks 5 meter breed prijken in de entreehal van het Kultuurhoes. Uiterste inzenddatum voor digitale foto’s die minstens 8000 pixels breed moeten zijn is 15 november. De spelregels voor deze fotowedstrijd zijn te vinden op website kultuurhoes.nl.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.