Koninklijke onderscheiding voor Meijster Bert Veening

UITHUIZERMEEDEN – Op zaterdag 7 oktober reikte burgemeester Henk Jan Bolding een koninklijke onderscheiding uit aan Albert Hendrik (Bert) Veening. Veening is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten als organist.

De uitreiking vond plaats in De Wijngaard (achter de Nederlandse Gereformeerde Kerk) aan de Kerkstraat 7 in Uithuizermeeden. Voor Bert Veening werd een vriendenconcert georganiseerd omdat hij 50 jaar actief is als organist. Ook is Veening al veertig jaar actief bij de Stichting Avondmuziek Uithuizermeeden. Eerst als bestuurslid en later als secretaris. Veening was bovendien betrokken bij de oprichting van de Stichting gezamenlijke orgelcommissies Het Hogeland. Ook was Veening betrokken bij de Stichting JSB-records, waar bijzondere muziekproducties gemaakt worden.

Veening is de motor van tientallen cd-/dvd-/internet- en boekproducties die inmiddels de hele wereld over gaan. Ook zorgde Veening ervoor dat in beeld en geluid bijzondere Groningse orgels werden vastgelegd bij het internetplatform Alle Psalmen. Hij dirigeerde het koor Deo Dicatus in Kantens, werkte mee aan een boek, werkte voor de Stichting Groningen Orgelland en nog maar kortgeleden was Veening een van de oprichters van de Stichting Gezamenlijke Orgelcommissies Het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.