Korfballers DWA/Argo revancheren zich op Olympia

WINSUM – Afgelopen zaterdag speelde DWA/Argo het return-duel tegen Olympia uit Twijzel. Bij de vorige ontmoeting had DWA/Argo een off-day en wist Olympia te winnen met 16-10. Ditmaal nam DWA/Argo revanche want na een ruststand van 7-8, in het voordeel van de Friezen, trok DWA/Argo in de tweede helft aan het langste eind. De eindstand werd 19-14.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd de scheidsrechter die deze wedstrijd leidde, in het zonnetje gezet met een bedankje. Dit omdat het de Week van de Scheidsrechter was.

Binnen het basisachttal van trainer-coach Lisette Hamminga waren Yarin Smedema en Sjouke Hoekstra ditmaal aan de beurt voor een wisselbeurt. Zij startten langs de lijn. De overige spelers startten om 17:00 uur aan het duel. Het was voor dit duel belangrijk dat DWA/Argo de punten zou pakken, want dan zouden zij goede zaken doen voor het kampioenschap in deze poule. DWA/Argo had na de vorige ontmoeting iets goed te maken ten opzichte van zichzelf en de tegenstander en was dan ook gebrand om revanche te nemen.

In de eerste aanvallen waren het de Friezen die twee maal trefzeker waren en al gauw stond DWA/Argo op een 0-2 achterstand. DWA/Argo moest direct in de achtervolging en Jildau Smedema wist twee treffers te maken, wat een gelijke stand op het scorebord bracht. Ook Sanne Schuuring volgde met een treffer en zij zorgde zo voor een 3-2 voorsprong. Zo snel als DWA/Argo de voorsprong pakte, zo snel was het Olympia dat maar liefst vier treffers op rij wist te maken, waardoor de stand weer was omgedraaid. Er was een gaatje van drie verschil, maar DWA/Argo bleef knokken voor de doelpunten en gaf zich niet zo snel gewonnen. Dit bleek even later, want Sanne Schuuring en haar jongere broer Tycho Schuuring (2x) wisten beide het gat van de korf te vinden en zo zetten ze een gelijke stand van 6-6 op het scorebord. De ploegen waren gelijkwaardig in deze spannende eerste helft en nadat Olympia de 6-7 scoorde, kon Sam Pestoor de gelijkmakende 7-7 binnenschieten. Vlak voor de rust was het Olympia dat opnieuw het voortouw nam en met een 7-8 stand floot de scheidsrechter af om de rust te pakken.

Na de pauze was het Olympia dat opnieuw het gat van de korf het eerste vond, waardoor DWA/Argo tegen twee doelpunten achterstand aankeek. Voor DWA/Argo was het tijd om de goed gevormde kansen daadwerkelijk af te ronden en Lieke Stoepker maakte met een vrije bal de 8-9. Deze wedstrijd kon nog alle kanten op en DWA/Argo bleef erin geloven. Nadat Olympia de 8-10 had weten te maken, waren opnieuw Tycho Schuuring en Jildau Smedema belangrijk met hun treffers. Zij zetten wederom een gelijke stand op het scorebord. De Friezen bleven nog steeds knokken voor de doelpunten en namen weer het initiatief door de 10-11 te scoren. In de fase die volgde was DWA/Argo verdedigend sterk en de Winsumers en Bedumers beloonden zichzelf door de kansen beter af te ronden. Lieke Stoepker, Ole Smedema en Tycho Schuuring zorgden met hun treffers dat de stand volledig werd omgedraaid en dat Olympia tegen een achterstand van twee goals aankeek. Met nog ruim een kwartier te gaan moest DWA/Argo dit vol blijven houden. Olympia zorgde nog voor 13-12 en hierna kwamen de doelpunten om en om tot een stand van 16-14. In de laatste fase van de wedstrijd, was DWA/Argo zo sterk aan het verdedigen dat Olympia haar kansen niet meer kon afronden en een lange tijd niet wist te scoren. Het veertiende doelpunt was dan ook het laatste doelpunt dat de Friezen maakten in deze wedstrijd. DWA/Argo sloeg definitief toe met drie treffers van achtereenvolgens Ole Smedema, Jildau Smedema en Sanne Schuuring. De eindstand werd zo 19-14. Dit betekende een zeer belangrijke overwinning voor DWA/Argo. DWA/Argo is nu koploper in deze poule en staat virtueel dan ook twee punten los van Olympia.

Scores DWA/Argo: Jildau Smedema (5x), Tycho Schuuring (4x), Sanne Schuuring (4x), Lieke Stoepker (3x), Ole Smedema (2x), Sam Pestoor (1x).

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de laatste wedstrijd in dit veldseizoen. Dan staat het returnduel tegen Elko uit Elim op het programma. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen met 14-17 en als het zaterdag opnieuw wint of gelijk speelt, kan DWA/Argo zich laten kronen tot kampioen van deze klasse. Dat betekent dat er in het voorjaar een klasse hoger gespeeld gaat worden. Het duel met Elko gaat om 15.00 uur van start op het kunstgrasveld in Winsum.

Stand

DWA/Argo     5-8

Olympia         4-4

Elko               5-4

Lintjo             4-2

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.