Bekijk de planeten van dichtbij tijdens Sterrenwandeling

WINSUM – Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan donderdag 26 oktober meelopen tijdens de Sterrenwandeling. Sterrenkundige en gids Theo Jurriens van Rijksuniversiteit Groningen brengt zijn telescoop mee en geeft uitleg over wat er te zien is. De gratis wandeling start om 19.00 uur in Bibliotheek Winsum en duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan via biblionetgroningen.nl/agenda.

Met een telescoop kun je de sterrenhemel van dichtbij bekijken. De telescoop tijdens de wandeling vergroot tot 140 keer. Dat betekent dat de manen van Jupiter te zien zijn, de ring van Saturnus en sterrenstelsels in de buurt zoals M31. Maar ook de Orionnevel en de kraters op de maan zijn goed te zien.

Geïnspireerd geraakt door de wandeling? Leden van de bibliotheek kunnen met hun pasje ook zelf een telescoop lenen. Bibliotheken Leens, Uithuizen en Winsum hebben zo’n telescoop.

De telescopen worden uitgeleend op initiatief van het programma ‘Donkerte van de Wadden’ waar onder andere de Rijksuniversiteit Groningen aan meedoet.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.