
Ingredieënten voor 4 personen:
- 10 plakken bladerdeeg (of deeg voor hartige taart)
- ▢ 500 gr shoarmavlees
- ▢ 2 ui
- ▢ 2 prei
- ▢ 2 puntpaprika
- ▢ 4 eieren
- ▢ 250 gr crème fraîche
- ▢ 100 gr geraspte kaas
- ▢ peper en zout.
Bereiding:
- Vet een quichevorm in met wat olie en beleg met de licht ontdooide plakjes deeg. Prik het deeg in en zet het deeg koud weg tot gebruik.
- ▢
Snijd de groenten fijn en bak deze samen met het shoarmavlees vijf minuten op een zacht vuurtje. Breng op smaak met peper en laat het mengsel bij voorkeur helemaal afkoelen.
- ▢
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- ▢
Klop de eieren los met de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door het shoarma-mengsel en vul de quichevorm ermee. Bestrooi met de geraspte kaas.
- ▢
Bak de prei shoarma quiche in ongeveer 30-35 minuten gaar.
Tip: Serveer met een groene salade en knoflooksaus.
Eet smakelijk en tot de volgende week.