Ulco Vermeulen nieuw lid raad van commissarissen Groningen Seaports

DELFZIJL – Op 13 oktober 2023 heeft de aandeelhouder van Groningen Seaports N.V. (de Gemeenschappelijke Regeling) Ulco Vermeulen benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen (rvc). Vermeulen zal 1 november 2023 beginnen in zijn functie.

De heer Vermeulen (64) volgt Herman Roose op in de raad van commissarissen. Roose trad per 1 oktober terug als lid van de rvc en als voorzitter van de auditcommissie. “Herman heeft een grote bijdrage geleverd bij de verzelfstandiging en groei van Groningen Seaports. Daar zijn wij hem zeer dankbaar voor”, aldus Frans Keurentjes, voorzitter van de rvc.

Met Vermeulen is een passende opvolger gevonden voor de inmiddels vertrokken Roose. ‘’Ulco heeft een bedrijfseconomische achtergrond en heeft in zijn 30-jarige carrière bij de Gasunie de energietransitie van dichtbij vormgegeven en meegemaakt. Verder beschikt hij over gedegen financiële kennis, ervaring met het aansturen van organisaties en veranderprocessen en heeft hij, naast internationale ervaring, verbinding met de regio Noord-Nederland. Ik ben dan ook blij dat Ulco met zijn ervaring toetreedt tot de rvc’’, aldus Keurentjes.

Vanaf juli 2023 heeft Vermeulen op eigen verzoek zijn rol als lid bij de raad van bestuur beëindigd en focust hij zich nu op de ontwikkeling van de internationale waterstofketens bij Gasunie. Met de toetreding van Vermeulen tot de rvc, bestaat deze uit Frans Keurentjes, Dertje Meijer, Joop Atsma, Jantje Schiphorst en Ulco Vermeulen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !