Artemissers lopen in Indonesië, Twente en Lauwersoog

WINSUM – Leden van de Winsumer Loopgroep Artemis hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden in Indonesië, Twente en Lauwersoog. Aleida Groothoff uit Winsum verblijft momenteel in verband met familiebezoek in Indonesië. Afgelopen zaterdag maakte ze van de gelegenheid gebruik te starten op de halve marathon van de Borobudur Trail vanuit Magelan op Midden-Java. 

De route was uitgezet in een park rondom `s werelds grootste boeddhistische tempel, de Borobudur, dat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

De Winsumse kwam aan de andere kant van de wereld uitstekend voor de dag. Ze won deze meer dan loodzware trail bij de vrouwen in 4.13.00 uur. “Het was een indrukwekkende loop, de tijd vloog voorbij. Het was superzwaar, maar het voelde zo goed dat ik dit kon”, geeft ze onder andere weer in haar verslag op de site van Artemis. Groothoff verzamelde bovendien ruim 4 miljoen rupiah, omgerekend 250 euro, voor schoon water in de gehuchten in het Menorah-gebergte.

Janneke Cazemier uit Warffum startte afgelopen zondag in de Landgoed Twente Marathon. Deze vond plaats in het gebied tussen Oldenzaal, De Lutte en Denekamp. Bij iedere verzorgingspost waren Twentse lekkernijen beschikbaar. Cazemier had voor haar 122e marathon een tijd van ruim 5 uur nodig.

Jet van Dijk uit Baflo deed zaterdag mee aan een duathlon in het Lauwersmeergebied, bestaande uit 6,1 kilometer hardlopen, 19 kilometer fietsen en nog eens 2,9 kilometer hardlopen. Ze noteerde, inclusief wissels, een totaaltijd van 2.09.55 uur, goed voor een zestiende plaats bij de vrouwen.

Foto: Aleida Groothoff in de ochtendgloren van start op Midden-Java

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.