Publieksdag Microscopie: Ter ere van 70 jaar Nobelprijs Natuurkunde Frits Zernike

HET HOGELAND – Op 4 november viert Stad en Ommeland, van Lauwersoog tot Bourtange, het platina jubileum van de Nobelprijs Natuurkunde van Frits Zernike. Op bijna 70 bijzondere plekken staan 70 microscopen opgesteld om de micro-wereld te ontdekken. Onder andere in Bibliotheken Leens, Uithuizen en Winsum. Bezoekers worden aangemoedigd zelf objecten ter studie mee te brengen.

Kom 4 november langs in Bibliotheek Leens, van 10.00 tot 12.00 uur en in Bibliotheken Uithuizen en Winsum van 10.00 tot 13.00 uur. Er staan petrischaaltjes klaar om de micro-wereld te bekijken onder de microscoop, zoals gras, zaadjes en papier. Voor kinderen ligt er ook nog een mooie kleurplaat klaar en zij kunnen een speurtocht doen in de bibliotheek.

Verder is in Bibliotheek Zuidhorn ook een fasecontrast microscoop te zien. En ’s avonds van 20.00 tot 21.00 uur is er een lezing in Bibliotheek Hoogezand door microscoopkunstenaar Wim van Egmond, de toegang is gratis.

Bibliotheken Het Hogeland en Theo Jurriens, van Rijksuniversiteit Groningen en initiatiefnemer van de dag, hopen op vele jonge en oude maar bovenal nieuwsgierige bezoekers op 4 november.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.