Start verkiezingscampagne GroenLinks/PvdA in Bedum

HET HOGELAND – Nadat vorige week donderdag in Groningen de noordelijke campagne werd ingezet zijn nu ook de lokale afdelingen in Het Hogeland van PvdA en GroenLinks gezamenlijk op zoek naar de kiezers. In Bedum liepen zaterdag rond het middaguur ruim 20 vrijwilligers van beide partijen in groene en rode jacks naast en door elkaar. Gesprekken aanknopen met inwoners van Beem en flyers uitdelen.

Er is een linkse slinger nodig om Nederland te veranderen en dat kan alleen als we het samen doen, zo is hun overtuiging. “Binnen onze partijen vinden we het belangrijk dat we in de wijken en dorpen zichtbaar en aanspreekbaar zijn. De komende weken zijn we regelmatig in onze gemeente actief en dan nemen we onze noordelijke kandidaten mee op sleeptouw”, aldus campagneleider Ivo Poll.

Passen groene idealisten en rode realisten wel bij elkaar?  “Dat is een gezochte tegenstelling want er zijn veel meer overeenkomsten dan verschillen. Bovendien is al lang gebleken dat in beide partijen de wil tot samenwerken heel hoog is. Dat zien we ook hier op het Hogeland”. Dat zei Julian Bushoff. Hij is lid van de Tweede Kamer namens de PvdA en is met plek 8 op de gezamenlijk verkiezingslijst de hoogst genoteerde Groninger. Hij is ervan overtuigd dat het één niet zonder het andere kan.

Als voorbeeld noemt hij armoedebestrijding en klimaatbeleid. Het verduurzamen van slechte woningen kan alleen als er geld in wordt gestoken. Subsidies daarvoor moet je vooral inzetten bij mensen die het inkomen er niet voor hebben. Nu worden ze opgeslokt door woningeigenaren die al goed bij kas zitten of makkelijk een (aanvullende) hypotheek kunnen krijgen.

“Mensen die het al goed hebben krijgen het gesubsidieerd beter en voor mensen met weinig geld resteren allen maar hogere energiekosten. Effectief klimaatbeleid vereist dat we de het geld meer aan de andere kant inzetten. Daarnaast moet het minimumloon en de daaraan gekoppelde uitkeringen omhoog. Zo lopen groen en rood hand in hand. En we moeten daar vooral in Groningen direct mee beginnen”

Nadere informatie bij Wiebe van der Ploeg (06-51329515) en/of Ivo Poll (06-27071185)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.