Oudjes Artemis doen het nog goed

WINSUM – Leden van de Winsumer Loopgroep Artemis waren afgelopen zaterdag met succes actief in Lengerich (D), Appingdam en Zwolle. Met een eerste plaats voor Gonny Houtman bij de Vrouwen 70 en twee 2e plaatsen voor Hilda Broekhuizen (Vrouwen 60) en Koos Durenkamp (Mannen 75) in de Waldlauf over 12.2 kilometer zijn er zatermiddag uitstekende prestaties geleverd. 

In het natuurrijke Teutoburgerwoud werd met start en finish In Lengerich voor de 26e keer de Teutolauf georganiseerd. De totaal 1309 deelnemers hadden de keuze uit vier loop- en wandelafstanden. De routes staan bekend om hun mooie natuur, vele honderden hoogtemeters, prachtige vergezichten, boomstronken, steile hellingen en diepe dalen. De vele regenbuien zorgden voor grote plassen op de route en spekgladde gedeelten in het woud.

Artemis telde op de 12.2 kilometer drie deelnemers die alle drie in de prijzen vielen. Gonny Houtman werd met een tijd van 1.25.42 uur eerste bij de vrouwen 70. Hilda Broekhuizen klokte bij de vrouwen 60 een tijd van 1.07.49, goed voor een tweede plaats en Koos Durenkamp tenslotte eindigde verdienstelijk eveneens als tweede bij de mannen 75 in 1.19.07 uur.

Stad-Groninger Marnix van den Brink startte op de langste afstand de loodzware 29 kilometer. Hij finishte in deze naar zijn zeggen mud race na 3.13.04 uur als 41e bij de mannen 50.

Und am Ende gab es wie immer für die Gewinner Diplomen und Cyclamen. Und Kaffee, Bier und Kuchen für alle Teilnehmer.

Gonny Houtman, Koos Durenkamp en Hilda Broekhuizen

Met een tweetal prijzen op de 10 kilometer voor Simone Binnema uit Eenrum en Ricardo Damminga uit Baflo en een dik persoonlijk record voor Annica Doornbos uit Winsum kwam Artemis zaterdagmiddag bij de Ekensteinloop nabij Appingedam uitstekend voor de dag.

Deze loop was de zesde en laatste wedstrijd van het na afloop hiervan ook gestopte Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit 2023. Het aantal deelnemers bedroeg totaal 154 verdeeld over 72 op de 5 kilometer en 82 op de 10 kilometer. Op het prachtige in herfstkleuren getooide landgoed Ekenstein was een ronde van 5 kilometer uitgezet. Het geaccidenteerde parcours met gedeeltelijk onverharde en glibberige paden met het nodige bochtenwerk vroeg de aandacht van de deelnemers.

Van de vier Artemis-deelnemers op de 10 kilometer was er een eerste prijs bij de vrouwen 50 voor Simone Binnema (zie uitgelichte foto) in 48.05 uur. Ricardo Damminga werd bij de mannen senioren verdienstelijk derde in 39.27 minuten. Annica Doornbos, gehaasd door Jaap Smith uit Baflo, overtrof zichzelf. Haar tijd van 47.25 betekende niet alleen een vierde plaats bij de vrouwen 40 maar bovendien een persoonlijk record van maar liefst 5.01 minuten. De Bafloër noteerde als vijfde bij de mannen 50 een tijd van 47.30 minuten.

Op de 5 kilometer eindigde Wim Ammeraal uit Leens in 23.39 minuten als tiende in een veld van 72 deelnemers. Jeannet Bakema uit Loppersum klasseerde zich als 48e in 30.42 minuten.

Na afloop vond de uitreiking van de dagprijzen en de prijzen verbonden aan de eindklassementen per categorie plaats in het `Schathoes`. Het eindklassement bij de vrouwen 50, op basis van het aantal punten behaald in zo mogelijk alle zes wedstrijden, werd een duidelijke prooi voor de Eenrumse . Met drie overwinningen, een tweede en drie derde plaatsen behaalde ze totaal 187 punten. Voor Ricardo Damminga waren de druiven erg zuur. Hij werd bij de mannen senioren met 97 punten net als vorig jaar vierde. Het verschil met een podiumplaats bedroeg dit jaar slechts een punt!

Tevens werd er afscheid genomen van het stichtingsbestuur van het circuit en alle andere vrijwilligers en sponsors. Het circuit is de afgelopen twintig jaren een succes geweest.

Martin Stevens uit Zwolle heeft zaterdag meegedaan aan een 10 kilometer wedstrijd in zijn eigen woonwijk Stadshagen. Er moesten twee ronden van 5 kilometer onder andere over de Hasselterdijk worden afgelegd. In een veld van 118 deelnemers eindigde hij bij de mannen 45 op een keurige 23e plaats in 43.18 minuten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.