Grote brand op Landgoed Oudebosch

ONDERDENDAM – Dinsdagochtend is er brand uitgebroken op de boerderij van Landgoed Oudebosch in Onderdendam. Hierbij ging de rietgedekte schuur, vol met een collectie oldtimers en verschillende machines, verloren. Het woongedeelte kon door groot inzet van bluswagens worden behouden. 

De bewoner ontdekte de brand toen hij even voor half 11 de schuurdeuren opende en zag dat de gehele nok in brand stond. Hij alarmeerde daarop direct 112. Volgens omwonenden waren al ruim een uur eerder al rook gesinaleerd. Toen de brandweer arriveerde kon snel worden geconcludeerd dat de schuur van de Oldambster boerderij niet meer te redden viel en liet het gecontroleerd uitbranden. In verband met de rookontwikkeling werd omwonenden geadviseerd de ramen en deuren te sluiten en eventuele mechanische ventilatie uit te schakelen.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !