Tarieven energielabel-maatwerkadviezen gaan naar verwachting flink stijgen

UTRECHT – Woninglabel.nl, een toonaangevend vergelijkingsplatform op het gebied van energielabels en maatwerkadviezen voor woningen en bedrijfspanden, heeft onlangs onderzoek gedaan naar de energielabeladviesmarkt en voorziet een significante stijging van de tarieven voor maatwerkadviezen in de komende jaren. Dit is het gevolg van een tekort aan gediplomeerde energielabel-adviseurs en de voorziene hoeveelheid aan werk in de markt. De verwachte stijging van de tarieven kan naar schatting oplopen van 20% tot wel 30%.

Het onderzoek van Woninglabel.nl is gebaseerd op uitgebreide gesprekken met zowel aanbiedende als afnemende partijen in de markt voor maatwerkadviezen. Uit deze gesprekken is gebleken dat de schaarste aan gediplomeerde adviseurs een duidelijk probleem is in de sector. De toenemende vraag naar maatwerkadviezen om woningen energiezuiniger te maken, in lijn met de strengere duurzaamheidsdoelstellingen, heeft geleid tot een situatie waarin het aanbod van deskundige adviseurs simpelweg niet aan de vraag kan blijven voldoen.

Het tekort wordt versterkt door het feit dat consumenten vaak onvoldoende geholpen worden door algemene verduurzamingsadviezen die bijvoorbeeld in bouwmarkten verkrijgbaar zijn. Deze adviezen zijn simpelweg niet toereikend voor het zetten van concrete labelstappen en bieden doorgaans geen gedetailleerde en op maat gemaakte oplossingen voor individuele woningen, wat resulteert in een lager rendement op investeringen in energiebesparende maatregelen.

Woninglabel.nl onderschrijft het belang van deskundig advies om energie-efficiëntie te verbeteren en duurzaamheid te bevorderen. “Wij geloven dat het essentieel is dat huiseigenaren gedegen en op maat gemaakt advies krijgen om hun woningen te verduurzamen. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar kan ook aanzienlijke besparingen op energiekosten en concrete labelstappen opleveren”, zegt Jacko ter Voorde, Operationeel Manager bij Woninglabel.nl. “De huidige situatie in de markt maakt het echter steeds moeilijker om toegang te krijgen tot dergelijk hoogwaardig advies, en dit zal naar verwachting resulteren in een aanzienlijke prijsstijging voor maatwerkadviezen.”.

Woninglabel.nl is van plan om in te spelen op deze ontwikkelingen door haar diensten rondom maatwerkadviezen en haar ruime capaciteit zichtbaarder aan te bieden, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar maatwerkadviezen en maatwerkoplossingen voor duurzaamheid. Consumenten worden geadviseerd om tijdig actie te ondernemen en te profiteren van deskundig advies voordat de tarieven naar verwachting stijgen.

Over Woninglabel.nl

Woninglabel.nl is een initiatief van energielabel-adviseurs met ruim 20 jaar ervaring in de energielabelmarkt. Het Woninglabel.nl Team staat klaar om eenieder gemakkelijk en snel aan een energielabel, en spoedig een maatwerkadvies, te helpen. Dit doet Woninglabel.nl door alle energielabel-adviseurs in de buurt overzichtelijk weer te geven en alle informatie over energielabels en maatwerkadviezen te verzamelen op één overzichtelijke plek. Zo staat Woninglabel.nl voor het makkelijk maken van moeilijke dingen. Klanten beoordelen de dienstverlening met gemiddeld 4,9 uit 5 sterren op Google. Voor meer informatie kan men terecht op Woninglabel.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !