Grote belangstelling voor nieuwe Kultuurhoes Wehe-Den Hoorn

WEHE-DEN HOORN – Op 21 oktober stelde wethouder Eltjo Dijkhuis het eerste Kultuurhoes in de gemeente Het Hogeland én in de provincie Groningen feestelijk in gebruik. Daarbij was veel publiek aanwezig, uit Wehe-den Hoorn en de regio. Men was in de gelegenheid om ideeën voor activiteiten aan te dragen. Dat heeft gewerkt! Er zaten ruim zestig wensen in de ideeënbus, en deze worden momenteel uitgewerkt. Een veelgenoemde wens was een fotografie-cursus. Die cursus gaat in december al beginnen. Op website kultuurhoes.nl is alles te volgen en kan men zich opgeven voor activiteiten. Bij voldoende animo zal ook het samen eten ‘s-avonds op korte termijn starten.

Het Kultuurhoes heeft ook een Facebook pagina waarop allerlei informatie te vinden is. Een eerste Nieuwsbrief wordt binnenkort per email rondgestuurd. De ruimtes van het Kultuurhoes kunnen tegen een schappelijke prijs gehuurd worden als repetitieruimte voor koren en muziekensembles, als werkruimte voor beeldende kunst, dans of yoga, als podium voor een toneel- of muziekuitvoering, als expositieruimte, als bijeenkomstruimte voor een computer-, video-, of fotoclub, enzovoorts. Ook kan het Kultuurhoes dienen als ontmoetingsplek – zoals kort geleden gebeurde op de avond van Sint Maarten. Lokale contactpersoon is dhr. Ivo Poll, Havenstraat 4 in Wehe-Den Hoorn.

Vanaf september waren er al piano-, gitaar- en slagwerklessen. Inmiddels staat er ook een mooie zwarte vleugel in de aula. Die zal zeker gebruikt gaan worden bij het kerstconcert op 15 december. Er zijn contacten gelegd met Borg Verhildersum over samenwerking in het nieuwe jaar.

Op 20 november gaat de brievenbus dicht voor de fotowedstrijd. Amateurfotografen kunnen nog steeds een karakteristieke Hogeland-foto inzenden, die bij voorkeur 8000 pixels breed moet zijn (maar 5000 mag ook). De winnende foto zal straks 5 meter breed prijken in de entreehal van het Kultuurhoes. De spelregels voor deze fotowedstrijd zijn te vinden op website kultuurhoes.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !