Afsluiting impacttour ‘Bodem in beweging’ in Warffum

WARFFUM – Op 3 december staat de Kroniek van Overschild centraal in het Spijslokaal in Warffum. De kroniek schetst in film en foto’s een indringend en aangrijpend portret van het dorp dat grotendeels gesloopt wordt als gevolg van aardbevingsschade. De Kroniek doet recht aan het verhaal over de stille ramp van Groningen en de behoefte van inwoners daarover te vertellen. Zij worden daarin ondersteund en gefaciliteerd vanuit Erfgoedpartners ǀ Centrum Groninger Taal en Cultuur.

De makers van de kroniek en bewoners van Overschild trokken het afgelopen halfjaar door de provincie en togen naar Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De impacttour wordt in het Spijslokaal afgesloten.

Programma

Voorafgaand aan de film is er gelegenheid om deel te nemen aan een lunch.

Filmvertoning Bodem in Beweging – als werelden elkaar raken

De documentaire van Saskia Jeulink en Kees Vlaanderen vertelt over de stille ramp die zich in Groningen voltrekt en laat zien hoe de wereld van politiek Den Haag en ceo’s pijnlijk langs die van de bewoners van een klein dorp schuurt.

Fotograaf Gus Drake legde in Ode to Home I en II de sloop van binnenuit vast. Hij laat in foto’s, film en audio de beschouwer op indringende wijze ervaren dat een huis niet slechts een stapel stenen is, maar veelmeer de schatbewaarder van liefde, vreugde, pijn, verdriet, herinneringen en verlangens – de vertolker van de ziel van de bewoner.

Na afloop van de vertoningen gaan de makers van de Kroniek en bewoners van Overschild onder leiding van journalist Louis Stiller in gesprek met het publiek. De muziek wordt verzorgd door Harry Niehof.

Locatie: Het Spijslokaal, Oosterkerkpad 3, 9989 AH Warffum

Tijdstip: 12.30-13.30 lunch | 13.30-16.00 film + nagesprek

Kosten:  Lunch + programma: €20,00 |Programma  (zonder lunch): €5,-

Voor aanmelden klik hier 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !