Dark Folk Fury door Selma Peelen en band op Andledon

DEN ANDEL – Komende zondag (19 november) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van Selma Peelen en haar band. Selma Peelen heeft, als duo Mankes, menigmaal op het Andelster podium gespeeld en zal nu met een nieuwe bezetting en nieuw materiaal, onder haar eigen naam, een middag vullen vol met eigenzinnige indringende muziek.

Singer-Songwriter Selma Peelen haar muziek bevat een unieke mix van genres. Het combineert elementen van folk, dark wave en alternatieve pop-noir, met een vleugje Mediterrane muziek. Ze heeft een geluid gecreëerd dat zowel uniek als tijdloos is. Door de toevoeging van een gezonde dosis woede en razernij, wordt de muziek fragiel en krachtig tegelijk. Daarbij verrast ze met originele melodische lijnen en veranderingen in dynamiek. Haar stem heeft een groot bereik, waarmee ze je wegblaast en toch naar binnenhaalt. Gedurfde teksten en een meeslepende podium presentatie maken het af. De live optredens van Selma zitten vol emotie, waarbij Selma haar hart en ziel in elk nummer legt.

Selma Peelen heeft eerder, als duo Mankes, een trouwe fanbase opgebouwd. Fans zijn niet alleen in Nederland te vinden, maar door de Noord-Europese tours, ook voor een groot deel in het buitenland. Naast de grotere podia doet zij zondag het knusse Andelster podium aan. Ze treedt daarbij op met bassist Iris van Huis en drummer Sophie Neijts.

Het optreden van Selma Peelen start zondag 19 november om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 17:30 uur. De entree is € 12,50.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !