IVN organiseert vogelexcursie NP Lauwersmeer

LAUWERSOOG – Zaterdag 25 november a.s. gaat natuurafdeling IVN Noord-Groningen vogels spotten in het Lauwersmeergebied onder leiding van een ervaren gids, namelijk Jörgen de Bruin. Met auto’s rijden we naar verschillende plekken in het nationaal park waar we grote kans hebben mooie wintergasten te zien, zoals de smient, de wintertaling, pijlstaarten, wilde en/of kleine zwanen. Vaak wordt ook een aantal roofvogels gespot als kiekendief, buizerd en wie weet wel een zeearend. Vorig jaar zijn bij een vergelijkbare excursie 3 jonge zeearenden gezien.

Ook niet IVN-leden zijn welkom bij deze excursie. Wel graag van tevoren opgeven, want er kunnen maximaal 20 personen meedoen. Vervoer naar Lauwersoog dien je zelf te regelen. Aanmelden kan via jcfklatter@gmail.com. Ook voor vragen kan dit mailadres worden gebruikt, bv als je geen vervoer naar Lauwersoog hebt. Kleed je warm aan, trek stevige schoenen of laarzen aan en neem een verrekijker of telescoop mee als je die hebt.

De start is in het Activiteitencentrum Lauwersnest (De Rug 1 – Lauwersoog)

Tijd: van 9.00 tot circa 12.00 uur

Kosten: gratis voor IVN-leden, € 5,- voor niet-leden

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !