Weekend met open podium en Jazz op Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande weekend biedt Cultuurerf Andledon zowel een podium aan amateur muzikanten, tijdens het maandelijkse open podium, als aan geschoolde jazz artiesten met een concert van Shjazz (Sharon Doelwijt, foto). Het open podium vindt vrijdagavond 24 november plaats, het jazzconcert op zondagmiddag 26 november.

Sharon Doelwijt (Shjazz) heeft het kleinste jazzpodium van de stad Groningen gerund. Nu zij momenteel geen fysieke locatie voor haar Le Petit Theatre heeft, verzorgt zij elk kwartaal jazzconcerten in Andledon. Komende zondagmiddag is de aftrap, met de formule `Countryside Jazz, Shjazz with an attitude` neemt zij bekende en minder bekende jazzmuzikanten mee naar het Andelster podium. Invalshoek is het platteland in de jazz. Doelwijt verbindt de muziek met interessante verhalen uit de rijke historie van dit genre.

Al jong kwam Sharon Doelwijt in aanraking met de jazz via het werk van onder meer Billie Holiday, Dinah Washington, Bessie Smith en Nat King Cole. Na haar opleiding theatervormgeving maakte Sharon vele omzwervingen over de wereld, maar de muziek bleef steeds de boventoon voeren. Afgelopen week bijvoorbeeld, trad ze nog op als jazzzangeres in diverse jazzclubs in Parijs. Komende zondag vormt zij een jazztrio met gitarist Jeen Rabs en Benson Itoe op bas. De in Amsterdam woonachtige Rabs heeft na het Conservatorium in Den Haag vele internationale masterclasses gevolgd en speelt verschillende stijlen jazz in evenzovele formaties. De Kameroense basspeler Itoe heeft na het Groninger Conservatorium vele bekende en minder bekende artiesten begeleidt op de bas, van latin tot afrikaans tot jazz.  Samen geven zij een try out in de nieuw op te zetten formule Countryside Jazz, Shjazz with an attitude.

Vrijdagavond kunnen muzikanten, vertellers en dichters weer gebruik maken van het maandelijkse open podium. Er hebben zich al een aantal acts aangemeld, maar er is nog ruimte voor meer muziek en vermaak. Dit is laatste open podium van dit jaar en zal in maart weer worden opgestart.

Het open podium start vrijdagavond vanaf 20.00 uur. De toegang is gratis. Het jazzconcert begint zondagmiddag om 15.00 uur. De toegang is € 12,50. Het Cultuurerf is te vinden op het adres Kruisweg 6 in Den Andel.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !