Monsterzege voor Wilders op Het Hogeland

HET HOGELAND – De PVV boekte gisteren een monsterzege op het Hogeland. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer behaalde de partij van Geert Wilders een ruime verdubbeling van zijn aanhang.

Het Hogeland maakte gisteren een ruk naar rechts. De kiezer heeft aangegeven nu eindelijk een duidelijke oplossing te willen voor de asielproblemen, hét grote thema van de verkiezingen. De partij van Wilders steeg van 9,1 naar 20,4 procent van de stemmen ten opzichte van de vorige Kamerverkiezingen. BBB steeg van 2,7 naar 9,2. De VVD verloor zo’n 40 procent van de aanhang en komt nu uit op 8,5% van de stemmers.

Nieuwkomer NSC van Pieter Omtzigt deed het in Noord-Groningen zelfs beter dan in de rest van Nederland. In Het Hogeland werd een stemmenscore van 16,4 procent geboekt. De aanhang van Omtzigt in deze regio ligt daarmee boven het landelijk gemiddelde.

Voor GroenLinks/PvdA was het nagenoeg gelijk aan de landelijk uitslag. In Het Hogeland boekte de nieuwe combinatielijst een beperkte winst, van 14,5 naar 17,3 procent van de stemmen./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !