Benefietconcert met Anastasia Goldberg op 23 december in Westerwijtwerd

UITHUIZEN/WESTERWIJTWERD – Op zaterdag 23 december organiseert Lionsclub Het Hogeland een pianoconcert in de eeuwenoude  sfeervolle kerk van Westerwijtwerd. Pianiste Anastasia Goldberg brengt werken ten gehore van onder meer Mozart, Beethoven, Brahms, Liszt en Rachmaninov.

Anastasia Goldberg is afkomstig uit Ekaterinburg (Rusland) en kreeg vanaf haar zesde pianolessen van Irina Renova op de speciale muziekschool voor getalenteerde kinderen. Al op jonge leeftijd won zij prestigieuze prijzen en maakte faam op het internationale podium. Daarbij werd zij geholpen door Jaap van Velze, voormalig arts en woonachtig bij Westerwijtwerd. Als onbezoldigd impresario hielp hij veelbelovende musici in het zadel. Jaap van Velze overleed in mei van dit jaar. Anastasia draagt het concert op aan Jaap van Velze. De avond in Westerwijtwerd wordt gepresenteerd door Marije van Velze.

Anastasia Goldberg woont in Nederland en geeft veel concerten zowel in Nederland als in andere West-Europese en Scandinavische landen. Daarnaast is zij veelgevraagd in verschillende kamermuziekensembles. Anastasia speelde eerder in Westerwijtwerd, de liefhebbers herinneren zich deze sfeervolle concerten vast nog en kunnen zich verheugen op een prachtig begin van de kerst…

Speciaal voor het concert wordt de Maria kerk in Westerwijtwerd warm en sfeervol ingericht. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur.

De entree bedraagt € 20,- per persoon. Inbegrepen zijn koffie en thee bij binnenkomst.

Aanmelden vooraf wordt sterk aanbevolen want vol=vol. Er kunnen maximaal 110 mensen in de kerk. Aanmelden kan via een mail naar: hethogeland@lions.nl of per app of telefonisch bij Arnold Bosch 06 30057325.

De opbrengst van de avond gaat naar Het Groen Gasthuis in Warffum. De opbrengst wordt besteed aan de bouw van een kas in de tuin voor haar dementerende bewoners. Lionsclub Het Hogeland zet zich in om mensen en instellingen te helpen. Dit doet zij door activiteiten te organiseren en gelden te genereren om bij voorkeur lokale goede doelen te ondersteunen.

Zie voor meer info: www.hethogeland.lions.nl

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !