Bezoek de mysterieuze kunstwereld van Maarten Wijbenga

KLEIN WETSINGE – Ontsnap even aan de drukke Decemberperiode en bezoek de eerste solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Maarten Wijbenga, woonachtig in Groningen waar hij vorig jaar Kunstacademie Minerva afrondde. Zijn schilderijen, van kleurrijke landschappen en absurde karakters, zijn het beste te vergelijken met een speelse koortsdroom. Ontmoet de kunstenaar op zaterdagmiddag 16 december tijdens zijn intieme tentoonstelling in de pittoreske setting van het Kerkje van Klein Wetsinge.

De mysterieuze en ietwat absurde wereld vol merkwaardige karakters in bizarre situaties slokt je als kijker op en laat je onderdeel worden van Maartens gedachtegang. Onder andere geïnspireerd door zijn jeugd in Canada, verhalen die verteld worden in oude bluesmuziek, cartoonprogramma’s van vroeger en excentrieke figuren die hij tegenkomt op straat. Zijn schilderijen en tekeningen zijn het beste te vergelijken met een speelse koortsdroom waarvan je met een grijns op je gezicht wakker wordt als je na afloop weer buiten staat.

Maarten Wijbenga: “Als ik iemand met mijn werk kan laten glimlachen dan is mijn taak als schilder volbracht. Vooral wanneer diegene vervolgens met dat gevoel weer verder de wereld in trekt en wellicht iemand anders zijn dag iets mooier maakt.”

Maartens werk was eerder te zien tijdens de toongevende kunstbeurs PAN 2022 in Amsterdam, waar zijn haarfijne realistische schilderijen van natuurgetrouwe vogels ook werden verkocht.

Wacht! Ho! Primeur!

Maarten maakte exclusief voor deze tentoonstelling een reeks kerstkaarten. De kaarten zijn een afspiegeling van het werk van de kunstenaar waarbij nostalgie en absurditeit samenvloeien. Gesigneerd en in gelimiteerde oplage verkrijgbaar tijdens de tentoonstelling op 16 December.

Maarten Wijbenga: “Onpersoonlijke memes kun je niet ophangen. Met deze kerstkaarten hoop ik dat zowel je oma als een opstandig neefje iets hebben om over te lachen.”

Locatie: Kerk Klein Wetsinge

Aanvang: 14.00 uur

Toegang is gratis

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !