Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Vegetarische preischotel

29 november 202329 november 2023

Ingredieënten voor 4 personen.

  • 5 stronken prei
  • 1 kg aardappel
  • 400 gram creme fraiche
  • 5 takjes tijm
  • 2 blokje groentenbouillon
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar.

Schil de aardappels en snij ze in schijfjes. Kook de aardappels, met 3/4 van het bouillonblokje in ongeveer 8 minuten, totdat ze bijna gaar zijn, maar nog niet helemaal.

Was de preien en snij ze in ringen. Bak ze in wat olijfolie in een pan, totdat ze mooi geslonken zijn. Breng op smaak met de blaadjes van 2 takjes tijm, zout en peper.

Maak nu je ‘sausje’. Doe de creme fraiche in een steelpannetje, samen met 25-50 ml water en de rest van het bouillonblokje. Breng op smaak met de blaadjes van 2 takjes tijm, zout en peper. Verwarm de saus tot het begint te pruttelen en zet daarna het vuur meteen laag. Het sausje is na een paar minuten klaar.

Leg een laagje aardappelschijfjes in je ovenschotel. Beleg deze met een laagje prei en herhaal dit totdat je aardappels en prei op zijn. Giet vervolgens je saus over de schotel en strooi de  geraspte kaas erover. Bak in 20 minuten goudbruin in de oven.

Tip: Strooi over de laagjes prei telkens wat gehakte walnoten

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland