Zuidelijke ringweg komende weekenden afgesloten

GRONINGEN – De zuidelijke ringweg van Groningen (N7) is in de weekenden van 1 tot 4 december, van 8 tot 11 december en van 15 tot 18 december dicht. De weg is afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. De afsluitingen van de zuidelijke ringweg zijn nodig vanwege het planten van bomen en ander groen langs de weg. Ook worden de laatste werkzaamheden aan de hoge Euvelgunnerbrug uitgevoerd.

In het eerste weekend is de ringweg alleen dicht voor verkeer richting het Julianaplein (Assen/Drachten), in de andere twee weekenden is de weg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt via de overige ringwegen omgeleid.

1 tot 4 december

Van vrijdag 1 december 22.00 uur tot maandag 4 december 06.00 uur is Ring Zuid dicht vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de Europaweg. Ook de toerit Meerstad op Ring Oost is dicht. Verkeer vanuit Hoogezand (A7) rijdt om via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

8-11 december en 15-18 december

In de weekenden van vrijdag 8 tot maandag 11 december en van vrijdag 15 tot maandag 18 december is de ringweg in beide richtingen dicht. De afsluitingen zijn niet helemaal gelijk: van 15 tot 18 december is de toerit Kieler Bocht richting knooppunt Euvelgunne wel open. In het weekend van 8-11 december is deze dicht.

Voor verkeer in beide richtingen is een rondje ringwegen de omleidingsroute. Verkeer op Ring Zuid kan ook via de afrit 37 Groningen-Europapark en de Europaweg naar de A7 richting Hoogezand rijden.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik danĀ hier !