Vopak en Gasunie eigenaar van terminal voor vloeibaar gas in Eemshaven

EEMSHAVEN – Het Rotterdamse tankopslagbedrijf Vopak en Gasunie worden allebei voor de helft eigenaar van de drijvende terminal voor vloeibaar aardgas (lng) in de Eemshaven, die in september vorig jaar in gebruik is genomen.

Gasunie heeft de drijvende terminal in het Eemshavengebied ontwikkeld om de afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen. De terminal maakt een extra import van 8 miljard kubieke meter gas per jaar mogelijk. Gasunie en Vopak willen de capaciteit uitbreiden tot ongeveer 10 miljard kubieke meter per jaar.

Vopak en Gasunie zijn al oprichter en mede-eigenaar van de LNG Gate terminal in Rotterdam, die sinds 2011 in gebruik is.

Koninklijke Vopak is het grootste onafhankelijke tankopslagbedrijf ter wereld. Gasunie zorg voor het transport van het Nederlandse aardgas.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.