Lezing Mans Schepers over perceptie van het wierdenlandschap

MAARHUIZEN – Op Maarhuizen in Winsum organiseert 10 december de eerste editie van een nieuwe reeks lezingen op zondagochtend onder de titel Stof tot Nadenken. Deze eerste editie wordt verzorgd door landschapsarcheoloog Mans Schepers. Hij vertelt over het leven in het wierdenlandschap voor de bedijking: was het een prima boerenbestaan of een dagelijkse strijd tegen het water? En hoe komt het we het toch vooral zien als een barbaars bestaan op een berg in het landschap?

Mans Schepers is landschapsarcheoloog. In zijn onderzoek richt hij zich op de wisselwerking tussen mensen en omgeving en op he het landschap door de tijd heen veranderd is. Mans is als docent-onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen.

Stof tot Nadenken

Begin de zondag met voeding voor de geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken. Op 14 januari is de tweede editie met Sanne Meijer en Iris van den Brand over Vraauwlu, Groninger vrouwen in de geschiedenis. 11 februari vertelt Zef Hemel over wandelend onderzoek en de toekomst van het platteland.

De lezing begint om 10 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Kaarten zijn € 7,50 (incl een kop koffie of thee en koek) en te bestellen via www.opmaarhuizen.nl of aan de deur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.