‘An Animated Journey’ is “het mooiste concert” van CMV De Bazuin

WINSUM – Het concert ‘An Animated Journey’ van CMV De Bazuin Winsum was een succes en volgens bezoekers “Het mooiste concert van De Bazuin!”. Op zaterdag 25 november speelden Opleidingsorkest Twister en het Groot Orkest op Maarhuizen te Winsum. Het concert stond in het teken van muziek uit bekende animatiefilms en werd ondersteund met passend beeldmateriaal. 

Voor de pauze speelde Twister onder andere het muziekstuk Soul Bossa Nova, bekend van Austin “Yeah, Baby, Yeah” Powers en Zodiac. Laatstgenoemde illustreerde de sterrenbeelden en dirigent Stefan de Groot vroeg het publiek of zij de karaktereigenschappen van hun sterrenbeeld in de muziek herkenden.

Na de pauze speelde het Groot Orkest het titelwerk An Animated Journey. Dit muziekstuk van maar liefst 40 minuten is speciaal voor De Bazuin Winsum gearrangeerd door de dirigent van het Groot Orkest Henk Smit en zijn Britse compagnon Gary George.

Het was voor het eerst dat het Groot Orkest zo’n lang werk speelde. Het publiek beloonde het orkest met een daverend applaus.

Op zondag 11 februari 2024 is wegens het succes een extra uitvoering gepland. Dit concert is wederom uitverkocht.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.