Kerstmarkt en kerstconcert in Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – Op zaterdag 16 december organiseren de vrijwilligers van Coöperatie Klooster&Buren een sfeervolle kerstmarkt. De markt vindt plaats in ’t Olde Heem aan de Prof. Poststraat 1 in Kloosterburen.

Door het gebouw zijn tussen 11.00 – 16.00 uur kraampjes opgesteld waar standhouders hun cadeautjes, hebbedingetjes en lekkernijen verkopen. Of waar je door een erkend pedicure een voetencheck uit kunt laten voeren. In de feestelijk aangeklede en behaaglijk warme huiskamer zijn bezoekers van harte welkom om te genieten van een heerlijk kopje warme chocomel of glühwein en een kletspraatje met oude bekenden. Alle standhouders leveren een aardigheidje in voor de verloting (15.00 uur) voor een goed doel.

Kerstconcert ‘Licht in duisternis’

Om de kerstsfeer in Kloosterburen compleet te maken treedt om 20.00 uur Et Cantorum op. Het kwartet bestaat uit Nelleke de Ruiter (sopraan), Gea Bakker (alt), Hans ter Veen (bas) en Herman Postma (bariton).

Foto: Anna de Ruiter

Zij zingen inmiddels al meer dan 10 jaar samen, ook in Kamerkoor Moderato Cantabile. In de afgelopen jaren hebben ze een veelzijdig, voornamelijk klassiek repertoire opgebouwd, van Bach, Bruckner en Rachmaninoff tot hedendaagse componisten zoals Ola Gjeilo en Karl Jenkins.

Voor dit kerstconcert studeren ze een gevarieerd programma in van bekende Christmas Carols en andere bij deze tijd passende prachtige muziek over licht en stilte, waarbij schoonheid en mysterie naadloos in elkaar overgaan.

De kerstmarkt is gratis toegankelijk, voor het kerstconcert bij Podium Nicolaaskerk (SintJansstraat 8) wordt een vrije gift gevraagd.

Reserveren kan via www.nicolaaskerk.nu

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !