Zuurkool in ganzevet met gestoomde aardappel

Ingredieënten voor 4 personen:

  • 1200 g zuurkool Kramer
  • 100 g ganzenvet
  • 12 jeneverbessen
  • 400 g zuurkoolspek in 6 plakken
  • 200 ml droge witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 600 g casselerrib in 6 plakken
  • 2 rookworsten verse
  • Dijon mosterd

Bereiding:

  1. Spoel de zuurkool goed onder de koude kraan, laat uitlekken en druk de laatste druppels water er met de hand uit.
  2. Smelt ganzenvet en stoof hier de zuurkool met jeneverbessen zacht in aan.
  3. Leg na 10 minuten plakken zuurkoolspek tussen de zuurkool en vul het geheel op met witte wijn en kippenbouillon. Laat zacht stoven met de deksel voor 2/3 op de pan.
  4. Roer de zuurkool af en toe om, maar pas op het spek, en leg na een uur de plakken casselerrib dakpansgewijs op de zuurkool. Laat met de deksel op de pan nog 20 minuten garen.
  5. Zet ondertussen de rookworst op in koud water, haal als het water tegen de kook aanzit van het vuur en laat nog 20 minuten welllen.
  6. Serveer met in de schil gestoomde aardappelen en van die lekkere Franse mosterd uit Dijon.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.