Succesvolle Zorg & Verzorging Roadshow door Het Hogeland College en Terra

HET HOGELAND – Op maandag 4 december vertrokken 40 leerlingen van Terra Winsum en Het Hogeland College Winsum en Uithuizen op weg voor de derde sector Roadshow van dit jaar: Zorg & Verzorging. Deze dag kregen de leerlingen een inkijkje in verschillende instanties, bedrijven en opleiders in deze sector. Een waardevol moment voor hun loopbaankeuzes.

De leerlingen brachten als eerst een bezoek aan het UMCG. Hier kregen zij een rondleiding die alle facetten van het ziekenhuis benadrukte. De rondleiders vertelden welke beroepen het ziekenhuis kent en welke vooropleidingen daarvoor geschikt zijn. Naast de zorg zijn er in het ziekenhuis volop andere beroepen waar veel vraag naar is, nu en in de toekomst.

Na dit bezoek stond een kijkje bij ROC Menso Alting op de planning. Daar volgden de leerlingen een mooie carrousel. Oud-leerling van Terra Winsum, Rosalie Vonck, die naar aanleiding van een eerdere editie van onze Roadshow in de zorg zich bij het Menso Alting heeft ingeschreven, sprak de groep toe. Zij konden vervolgens op een interactieve manier kennismaken met de zorg en welzijn opleidingen en kregen door studenten een workshop of voorlichting aangeboden. Tijdens één van de workshops werd er zelfs bloed geprikt en kon men een analyse van het suikergehalte maken.

Na de lunch vertrok de bus terug naar het Hogeland, waar leerlingen van Hogeland College Uithuizen een bezoek brachten aan Noorderzorg in Uithuizermeeden. Daar hebben zij kennisgemaakt met de ouderenzorg en alle beroepen die daar aanverwant zijn.

De leerlingen van Het Hogeland College Winsum en Terra Winsum bezochten De Tirrel in hun eigen dorp. Samen met een aantal rondleiders kregen de leerlingen een exclusief kijkje in de ouderenzorg, de beroepen die daar bij passen, maar ook de fysiotherapie en welke bewegjngsdoelstellingen er met ouderen worden behaald.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.