Weer een drugspand in Leens op slot

LEENS – Burgemeester Henk Jan Bolding heeft donderdag 7 december een woning aan de Westerlaagte in Leens voor een jaar gesloten. Hij deed dit nadat de politie hier drugs aantrof en in beslag had genomen. Om dezelfde reden werd in februari 2020 ook al een woning aan de Westerlaagte gesloten. Het is niet bekend of het om hetzelfde pand gaat.

Bolding heeft in de afgelopen jaren vaker ‘drugspanden’ in Leens voor bepaalde tijd moeten sluiten. Zo ging in januari 2021 de deur op slot van een woning aan de Proosdij en in juni van dit jaar werd een schuur aan de Valge gesloten.

Overlast en gevaarlijke situaties voorkomen

Drugshandel zorgt voor meer criminaliteit. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld overlast, inbraak en in sommige gevallen brandgevaar. Daarom kan de burgemeester een woning of terrein sluiten als er drugs wordt gevonden. Dat staat in artikel 13b van de Opiumwet.

Help mee aan een veilige buurt

Denk jij dat er ergens in de buurt drugs wordt gemaakt of verspreid en wil je dit melden? Bel dan met de politie op 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Zo help jij onveilige situaties te voorkomen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.