Tweede Hogelandster Kerstival grootser van opzet

UITHUIZEN – Rond de Menkemaborg in Uithuizen wordt zaterdag 16 december de tweede editie gehouden van het Hogelandster Kerstival. Na een succesvolle eerste editie, met ruim 3000 bezoekers, heeft de organisatie de successen van de eerste keer dit jaar aangevuld met nieuwe ideeën.

Op de sfeervolle kerstmarkt kunnen liefhebbers terecht bij tal van kraampjes, die gevuld zijn met kerstgerelateerde waren. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door straattheater zoals het duo Van Katoen, Regina Bianca en de levende sneeuwpop. De Kerstman zal aanwezig zijn en staat klaar om met jong en oud op de foto te gaan. Sfeervolle verlichting en kerstdecoraties zorgen voor een magisch kerstgevoel op het festivalterrein.

De eerste editie van het Hogelandster Kerstival was ondanks de kou een groot succes (foto’s Dré Kruizenga)

De lokale culturele inbreng is te vinden op het voorterrein bij de borg. Op het podium schittert Popkoor Songbird uit Uithuizen. Zij zingen traditionele Christmas Carols, waarbij de koorleden gekleed gaan in betoverende Dickens-stijl. Theatergroep Opnieuw uit Uithuizen voert speciaal voor het Kerstival meerdere keren Going Ho-Ho-Home for X-Mas op.

Kidscorner

Kinderen kunnen zich vermaken in de Kidscorner met een springkussen en het maken van kerstversieringen.Een Amerikaanse schoolbus zorgt voor het vervoer van en naar het festivalterrein. Er kan opgestapt worden vanaf drie parkeerplaatsen in het centrum van Uithuizen en vanaf het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden.

Het Hogelandster Kerstival begint om 16.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Het evenement wordt georganiseerd door de Handels Vereniging Uithuizen en stichting Actief Uithuizen. Meer informatie is te vinden op www.hogelandsterkerstival.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !