Gemeenteraad: luistert naar de jongelingen der VVD!

Als het gaat om het nieuwe gemeentehuis van ons aller geliefde gemeente Het Hogeland, is er slechts één politiek hoogintelligente en hoogsensitieve groepering met een standpunt dat hout snijdt. En dat is de jongelingenvereniging van de VVD. Zij willen voor ons in Baflo een gemeentehuis met de allures van Forum, u weet wel, die Multi Functionele Accomodatie aan de Grote Markt in Stad. Ik citeer even: Volgens de JOVD Groningen is het ook belangrijk dat het nieuwe gemeentehuis een ‘aanwinst’ wordt voor de gemeente. Het nieuwe gemeentehuis moet uitstraling en karakter hebben waar alle inwoners van gemeente Het Hogeland trots op zijn en met plezier naar Baflo rijden om een nieuw paspoort of rijbewijs aan te vragen, aldus voorzitter Koen Balkema.”

Die JOVD is een niet te miskennen kwaliteitsclub. Zo hebben ze een eigen speciaal biertje laten ontwikkelen om de dorst te lessen na hun studieuze bijeenkomsten en dat siert die organisatie: oog voor kwaliteit van het bier!

Met de allures van Forum? Jazeker, want Forum is heel alluresleerzaam.

Ik zocht het even na. Laten we zeggen dat het Forum in 2019 twee jaar te laat en dubbel zo duur werd opgeleverd. De kosten waren aanvankelijk geschat op 70 miljoen euro. Nadat in 2015 bleek dat de constructie niet was berekend op de aardbevingen door de gaswinning in Groningen, liepen de kosten flink op. Het aardbevingsbestendig maken kostte 38 miljoen euro, de vertraging die de bouw opliep maakte het nog eens 30 miljoen duurder. Uiteindelijk heeft het gebouw zo’n 140 miljoen euro gekost, zo schrijf ik even van RTV Noord over.

En dat is leerzaam. Zeg met z’n allen dat het nieuwe gemeentehuis 30 miljoen gaat kosten met het besef dat het 60 miljoen wordt. Zeg nou dat de bouw een jaar duurt met het besef dat het minstens 2 jaar wordt. Dat is verstandig want noem me één overheidsproject dat niet dubbel zo duur werd als gedacht en twee jaar te laat werd opgeleverd. Terecht houden de VVD-jongelingen ons het Forum als allures voor.

Oh ja, als je nou toch in Groningen woont en een grote gemeentehut gaat bouwen, besef dan dat er ook wel eens aardbevingen zijn, ik zeg het maar even. Ook in Baflo. Anders kom je straks als gemeente in een aardbevingsschadeherstelprocedure terecht. Dat gun je niemand.

Tijl Uilenspieghel

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !