Groninger SP-kopstuk opvolger Marijnissen

DEN HAAG – Jimmy Dijk uit Groningen is de nieuwe partijleider van de SP. Hij volgt Lilian Marijnissen op, die eerder deze week aangaf de Tweede Kamer te verlaten. Dijk (38) zit sinds 20 april dit jaar in de Tweede Kamer.

Jimmy Dijk groeide op in Oldenzijl en verhuisde later naar de stad Groningen, waar hij sociologie studeerde en SP-raadslid en -fractievoorzitter werd. Tegelijkertijd werkte Dijk bij kartonfabriek Solidus in Hoogkerk. Lid van de Tweede Kamer is hij pas sinds april, toen hij Maarten Hijink opvolgde. Dijk stond in november op de vierde plek van de SP-kandidatenlijst.

“Het is een ongelooflijk grote eer om het vertrouwen te krijgen om de SP-fractie te leiden!”schrijft Dijk in een persbericht. “Ik ben extreem gedreven om ervoor te zorgen dat Den Haag weer een plek wordt voor hardwerkende mensen; waar ze zich wél thuisvoelen en waar ze zich gehoord voelen.”

Volgens Dijk wordt de grootste uitdaging het halen van electorale successen: “We hebben ooit 25 zetels gehad, in 2006. Je ziet dat het politiek heel onstuimig is. Ik ben realistisch, ik ben voor gestage groei. Maar één ding heb ik wel gezegd: ik wil dat de SP groot wordt.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !