Kerst op de Menkemaborg

UITHUIZEN – Op eerste en tweede kerstdag branden in de Menkemaborg de kaarsen in de kristallen kroonluchters en zilveren kandelaars. De volledig ingerichte kamers van de borg zijn extra versierd in kerststijl. Het lijkt of de tijd stil heeft gestaan en de bewoners zo binnen kunnen wandelen en aanschuiven aan het diner. De tafel is al gedekt met een mooi servies in de eetkamer. 

Op beide kerstdagen is de borg van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Op eerste kerstdag zal mezzosopraan Elizabeth Vink met organist Eeuwe Zijlstra Christmas carols, een aria uit de Messiah van Handel en een paar kerstliederen van Bach ten gehore brengen. Organist Hans Nomen zal op tweede kerstdag zeventiende en achttiende-eeuwse kerstmuziek van onder andere Sweelinck, Buxtehude en Telemann op het kabinetorgel spelen.

Nog tot en met 31 december is de tentoonstelling Grand Tour. De Groninger elite op reis te zien. In de winter is en bezoek aan de tuin ook de moeite waard. De vormen van de formele tuin blijven zichtbaar in de decoratief geschoren buxus- en taxushagen. Mocht het een witte kerst worden dan is de tuin helemaal een sprookje.

Menkemaborg is t/m 31 december van dinsdag t/m zondag van 10.00-16.00 uur geopend. Op beide kerstdagen van 12.00-16.00 uur. Januari en februari is de Menkemaborg gesloten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.