Zummerbühne zoekt koorleden voor voorstelling in 2024

GRONINGEN – Voor de nieuwe muziektheatervoorstelling in 2024 is Zummerbühne op zoek naar ervaren koorzangers die samen een 40-koppig koor gaan vormen. De voorstelling speelt van 14 augustus tot en met 8 september 2024 in Oosterwijtwerd. Het koor krijgt ook een belangrijke figurerende rol tijdens de voorstelling en wordt begeleid door een 26-koppig professioneel orkest. Audities vinden plaats op 24 en 29 februari en 3 maart. Aanmelden voor de audities kan vanaf nu tot 15 februari.

Voor de voorstelling schrijft componist Reinout Douma nieuwe muziek. Deze muziek bevat onder andere polyfone koormuziek met 21e eeuwse ritmes en klanken. “We zoeken dit jaar ervaren koorzangers uit Noord-Nederland die ervaring hebben met meerstemmig zingen, het vlot instuderen van nieuw repertoire en daarnaast uit het hoofd kunnen zingen.” aldus Reinout Douma. Het koor krijgt dit jaar een andere rol dan bij Ripperda. “Bij Ripperda stond het koor gedurende de hele voorstelling op een centrale plek op het podium. Dit jaar zetten we ze ook in als bewegend figurant. Dus we verwachten van de auditanten dat ze naast kunnen zingen ook plezier hebben in bewegen” aldus Reinout Douma.

Aanmelden audities

Aanmelden voor de audities kan vanaf vandaag tot 15 februari via het aanmeldformulier op zummerbuhne.nl. Er vinden drie verschillende auditiemomenten plaats. Het is mogelijk om in het aanmeldingsformulier een voorkeursdatum aan te geven. De auditiedata zijn:

  • Zaterdag 24 februari van 11.00 – 17.00 uur in De Kunstwerf, Groningen
  • Donderdag 29 februari van 19.00 – 23.00 uur in De Kabzeel, Appingedam
  • Zondag 3 maart van 13.00 – 18.00 uur in Op Maarhuizen, Winsum

Voorwaarde voor auditanten om zich aan te kunnen melden is dat ze bij tenminste 75% van de repetities, de helft van de voorstellingen en bij de helft van de montageperiode (7 tot 14 augustus) aanwezig kunnen zijn. De repetitiedata staan op de website van Zummerbühne.

De auditie zelf bestaat uit het zingen van een zelfgekozen stuk, het zingen van een nieuw geschreven stuk en meerstemmig zingen met andere auditanten. Na aanmelding ontvangen de auditanten uiterlijk twee weken voorafgaand aan de eerste auditiedatum per mail meer informatie over de indeling en het materiaal waarmee ze zich voor kunnen bereiden op de auditie. Voor meer informatie of vragen kunnen ze contact opnemen via koor@zummerbuhne.nl

Op een andere manier meedoen

Naast koorleden is er bij de nieuwe voorstelling van Zummerbühne ook dit jaar weer ruimte voor muzikanten, amateurspelers en vrijwilligers om mee te doen. Meer informatie over de aanmeldprocedure hiervoor volgt.

Voorstelling 2024 in Oosterwijtwerd

De locatie van de voorstelling in 2024 is de wierde van Oosterwijtwerd, bij Eetcafé de Boerderij. Oosterwijtwerd is een klein dorp met 150 inwoners tussen Loppersum en Appingedam in de gemeente Eemsdelta. De voorstelling wordt wederom uitgevoerd door een cast van professionele acteurs en musici, aangevuld met amateurs uit de regio. De kaartverkoop is ondertussen al gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via zummerbuhne.nl

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert grootschalig, herkenbaar muziektheater op locatie met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een andere voorstelling, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. De eerste twee voorstellingen (Hollands Hoop in 2022 en Ripperda in 2023) waren een groot succes en beide volledig uitverkocht. Dankzij een bijdrage uit Toukomst kan Zummerbühne een vliegende start maken en meerjarig nieuw muziektheater op locatie ontwikkelen en produceren in de provincie Groningen.

Foto: koor met orkest bij voorstelling Ripperda in 2023 van Zummebuhne

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !