Friesland Campina deelt 500 bekers warme chocolademelk met slagroom uit in de Tirrel

WINSUM – Vrijdag 15 december zijn alle kinderen, bewoners en medewerkers in de Tirrel getrakteerd op warme chocolademelk met slagroom. Dit initiatief, vanuit Friesland Campina, werd door iedereen hartelijk ontvangen.

Sjouke Elzinga, melkveehouder en aangesloten bij Friesland Campina, heeft beide scholen (cbs De Piramiden en obs Tiggeldobbe) benaderd om mee te werken aan dit initiatief. Vanzelfsprekend werd hiermee ingestemd, omdat dit de visie van de Tirrel, ontmoeten, verbinden en verrijken versterkt, aldus Wouter van Riet (directeur obs Tiggeldobbe). Het is heel mooi om te zien hoe de verschillende organisaties elkaar de afgelopen maanden opzoeken. Vanuit visie zoeken we elkaar op, waardoor er altijd aandacht en tijd is voor nieuwe ideeën.

Vanuit Friesland Campina waren meerdere boeren en vrijwilligers aanwezig om de kinderen te voorzien van een warme beker chocolademelk met slagroom. Buiten een grote tractor als trekpleister voor de kinderen in de onderbouw en de leerlingen uit de bovenbouw hebben we actief betrokken bij dit project.

Deze leerlingen van beide scholen zijn naar de afdelingen van de Twaalf Hoven geweest in de Tirrel en de bijgebouwen Allertshof, Tiggelborg en Venneheem. De bewoners en revalidanten waren positief verrast met dit bezoek. ‘’Het is fantastisch om te horen van de melkveehouders hoe natuurlijk onze kinderen contact maken met de bewoners en revalidanten. Dat is absoluut een meerwaarde van dit gebouw.’’, aldus Siep Smidts (directeur cbs De Piramiden). Normen en waarden, het voeren een goed gesprek en het échte contact dat kinderen maken met ouderen maakt ons soms sprakeloos.

Onze dank aan Friesland Campina voor dit initiatief, een groot succes voor jong & oud. Naast dat het ontzettend lekker was voor iedereen, brengt het ook onbewust met zich mee dat saamhorigheid, respect en liefde en in deze tijd van het jaar extra aandacht verdiend.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !