Subsidieplafonds Hogeland voor komend jaar vastgesteld

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur heeft de subsidieplafonds voor volgend jaar vastgesteld. Een subsidieplafond is het bedrag dat er in totaal aan subsidie voor een sector beschikbaar is. Zodra dit plafond bereikt is, worden verdere subsidieaanvragen afgewezen.

Voor leefbaarheid is er 80 duizend euro beschikbaar, voor kunst en cultuur 100 duizend euro, voor sport 9 duizend, voor jeugd 10 duizend en voor ouderen 5 duizend euro. Het subsidieplafond voor jeugdsozen bestaat uit een algemene subsidie van 15 duizend euro, een maatwerksubsidie van 50 duizend euro en daarnaast is er 20 duizend euro beschikbaar voor jeugdsoosactiviteiten.

De subsidieregeling voor peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie wordt gewijzijgd. Elke locatie krijgt voortaan 2500 euro en een vast bedrag per kind van 235 euro. Met deze wijzigingsregel komt de gemeente tegemoet aan onderlinge verschillen tussen peuteropvanglocaties.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !