Skip to content
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

  • Nieuws
  • Agenda
  • Overige
  • Podcast&meer
  • Radio
  • TV
    • Televisie
    • TV(nieuws) items
    • De Bijrijder
  • Over ons
    • Over ons
    • Redactie
    • PBO
    • AVG
    • Disclaimer
    • Klachtenprocedure
    • Contact
Omroep Het Hogeland
Omroep Het Hogeland

Gevulde appels uit de oven

20 december 2023

Ingrediënten voor 8 porties:

4             jonagoldappels

150 g     verse veenbessen

75 g       walnoten

2 el        kristalsuiker

100 ml   calvados

50 g       zachte room boter

 

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de appels, maar laat het steeltje er nog aan.

Halveer in de breedte en verwijder telkens voorzichtig het klokhuis.

Leg in een vuurvaste beboterde schaal met de bolle kant naar onder.

Hak de walnoten en meng de boter, de suiker, de calvados en de veenbessen.

Verdeel het veenbessenmengsel over de appels en zet 30 minuten in de oven.

Haal de appels uit de oven als je er makkelijk met een vork in kan prikken.

Serveer warm.

Tip: ook heerlijk met een flinke bol vanille roomijs.

Iedereen smakelijk eten, en fijne kerstdagen toegewenst.

Nieuws

Bericht navigatie

Vorige bericht
Volgende bericht

Bezoek ons ook op:

Facebook
X (Twitter)
YouTube
Instagram
©2025 Omroep Het Hogeland