Renovatie Herberg Spoorzicht Warffum krijgt bijdrage Waddenfonds

LEEUWARDEN – Voor de renovatie en de herbestemming van Herberg Spoorzicht in het Groningse Warffum stelt het Waddenfonds € 50.000,- beschikbaar. Er komen speciale arrangementen, een expositiezaal over het Wad en een educatief programma voor scholen. Zo wordt de toeristische aantrekkingskracht van het dorp en de herberg vergroot. De Herberg fungeert ook als ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers. De totale projectkosten van het project bedragen € 117.000,-.

De karakteristieke herberg Spoorzicht (1826) staat aan de haven in Warffum in een beschermd dorpsgezicht. Door renovatie en het aanbieden van nieuwe meerdaagse Waddenarrangementen wordt de dorpsgemeenschap aantrekkelijker voor duurzaam toerisme. Gasten krijgen presentaties aangeboden over het Waddengebied en kunnen diverse boot-, zwerf-, en kanotochten maken door en over het Wad. Ook meevaren op een visserskotter behoort tot de mogelijkheden.

Verder komt er in de herberg een expositiezaal, waar wisselende tentoonstellingen over het Waddengebied te zien zullen zijn. De exposities worden ingericht door kunstenaars, vrijwilligers en leerlingen van scholen uit de streek. Ook vinden er presentaties plaats. Zo krijgen bezoekers informatie over de schoonheid en bijzondere kenmerken van de Waddenzee en de kuststrook. Voor scholen in de omgeving wordt bovendien een educatief lesprogramma opgezet.

De herberg zal ook fungeren als ontmoetingsplek voor bewoners, bezoekers en toeristen. Diverse groepen treffen elkaar en delen kennis. Hierdoor wordt de vitaliteit van de lokale gemeenschap versterkt en de sociaaleconomische duurzaamheid vergroot. De bijdrage van het Waddenfonds wordt verstrekt in het kader van het Budget Lokale Innovaties (BLI). Dit wordt ingezet voor kleinschalige projecten die de directe leefomgeving en sociale samenhang versterken.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !