Groningen Swim Challenge opent inschrijving voor speciale 10e editie

GRONINGEN  – De Groningen Swim Challenge kondigt met trots de opening van de inschrijving aan voor de 10e jubileumeditie van het evenement, dat op 31 augustus 2024 zal plaatsvinden. Dit mijlpaaljaar wordt gevierd met een opwindende toevoeging aan het programma: de CitySwim zal dit jaar een hele ronde door de prachtige grachten van Groningen maken, een ware cityswim-ervaring die deelnemers meeneemt langs de meest schilderachtige plekjes van de stad over een afstand van 3,8 kilometer. Natuurlijk is er ook de kortere CitySwim van 1,6 kilometer voor deelnemers die de voorkeur geven aan een kortere uitdaging. Daarnaast zijn kinderen dit jaar weer van harte welkom bij de Junior Swim.

De Groningen Swim Challenge is al negen jaar een hoogtepunt op de sportieve en sociale kalender van Groningen met onder andere de CitySwim en de Swim Challenge; de estafettetocht vanaf Zoutkamp start om 05:30 uur in de ochtend en tijdens de 33,5km tocht zwemmen teams door het Reitdiep naar hartje Groningen.

“De 10e editie van de Groningen Swim Challenge belooft een onvergetelijk evenement te worden,” aldus Johan Broesder, voorzitter van de organisatie. “We zijn verheugd om deelnemers en toeschouwers te verwelkomen om samen met ons deze speciale mijlpaal te vieren en tegelijkertijd geld in te zamelen voor het goede doel. Ook de CitySwim langs de grachten van Groningen wordt een hoogtepunt waar iedereen naar uit kan kijken.”

De opbrengsten van de Groningen Swim Challenge gaan naar het UMCG Kankerresearchfonds. Dit fonds speelt een cruciale rol in het onderzoek naar en de behandeling van kanker, en elke bijdrage helpt bij de voortgang van belangrijke projecten. Deelnemers van de Swim Challenge zamelen geld in voor dit goede doel. In totaal heeft de organisatie al meer dan 1,3 miljoen euro opgehaald voor het UMCG.

De inschrijving voor de 10e Groningen Swim Challenge is nu geopend en iedereen wordt uitgenodigd om de uitdaging aan te gaan, of het nu gaat om de Swim Challenge vanaf Zoutkamp, één van de CitySwim afstanden of de  Junior Swim.

Voor meer informatie over inschrijving en evenementdetails, kunt u terecht op onze website www.groningenswimchallenge.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !