Vannacht, donderdag op vrijdag, dijkbewaking vanwege hoogwater

Op donderdag 21 en vrijdag 22 december hebben we te maken met hoogwater op zee. Rijkswaterstaat voorspelt vrijdagmorgen rond 06.00 een waterstand van NAP +4.60 meter. Waterschap Noorderzijlvest speelt hierop in: de dijkdoorgangen bij Delfzijl zijn gesloten en er zal een volledige dijkbewaking worden uitgevoerd. Dit wordt gedaan uit voorzorg en in verband met de waterveiligheid.

De dijkploegen starten vannacht om 03.00 met een volledige dijkbewaking. Er komen meerdere ploegen in actie, die de dijk inspecteren. Er zal met name worden gekeken of er aangespoeld materiaal is, dat de dijk kan beschadigen. Waar nodig is worden maatregelen getroffen. Een volledige dijkbewaking gebeurt altijd vanaf een verwachte waterstand van NAP +3.80m.

Noorderzijlvest bewaakt de zeedijk vanaf Lauwersoog tot aan Delfzijl. Iedereen wordt gevraagd om in verband met de veiligheid niet naar de dijk te komen. Als er nieuws is zal het waterschap dit laten weten via haar website en social mediakanalen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.