Nieuwe Groninger trein Noar Hoes onthult

GRONINGEN – Arriva heeft donderdag de nieuwe WINK-treinen Thús en Noar Hoes onthuld. Deze treinen zijn ontworpen met hulp van inwoners van Friesland en Groningen. Inwoners uit beide provincies hebben foto’s ingezonden die te maken hadden met het gevoel van thuis of naar huis gaan. De foto’s zijn beoordeeld door een jury, waaronder medewerkers van Arriva en vertegenwoordigers van Merk Fryslân en Marketing Groningen.

De ingezonden foto’s zijn de basis van het ontwerp voor de bestickering in de treinen. Beide treinen hebben hiermee volgens Arriva een ‘herkenbare lokale uitstraling’ gekregen.

Tussen de foto’s prijkt in de Noar Hoes-trein een gedicht van de Groninger stadsdichter Myron Hamming. In de Thús-trein is een gedicht van dichter Ingmar Heytze te lezen. ,,Deze poëtische toevoeging geeft een extra gevoel van Thús komen en Noar Hoes gaan”, zegt men bij Arriva.

De trein Thús en de trein Noar Hoes zijn de laatste van de 18 nieuwe WINK-treinen, die met behulp van een namenwedstrijd een unieke bestemmingsnaam hebben gekregen. Arriva heeft samen met partners alle treinen verbonden met bijzondere bestemmingen in Friesland of Groningen. De treinen hebben namen gekregen als Het Wad, d’Olle Grieze, Museumspoorlijn STAR, Westerwolde, Hongerige Wolf, Holwerd aan Zee en Alvestêdetocht.

Foto: De ‘herkenbare lokale uitstraling’ in de nieuwe trein

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !