Cultfilm ‘Donnie Darko’ bij Cinema het Hogeland

WARFFUM – Op donderdag 28 december vertoont Cinema het Hogeland vanaf 20.00 uur de cultfilm ‘Donnie Darko’ van Richard Kelly, de lievelingsfilm van Monique van Genuchten. Met speciale darko-hapjes en darko-drankjes.

‘Donnie Darko’ is een dromerige, grappige, surrealistische cultfilm over de fantasieën van een jongeman, op de grens van thriller, drama, sci-fi en fantasie De film betekende de doorbraak voor Jake Gyllenhaal die in deze film met zijn zus Maggie speelde en daarna een grote Hollywoodster werd (o.a. Brokeback Mountain en The Covenant).

Het is een film waar je je aan de verbeelding van de filmmakers moet overlaten. “Op een avond hoort tiener Donnie (Gyllenhaal) van het manshoge konijn Frank dat ‘de wereld zal vergaan na 28 dagen, 6 uur, 42 minuten en 12 seconden’. Frank heeft ook instructies: Donnie moet bijvoorbeeld zijn school onder water zetten. Zijn ouders, psychiater, leraren en een merkwaardige goeroe bieden tegengas. Geflopt aan de kassa, inmiddels zware cultstatus.”

De inloop in de Huiskamer van Warffum (Noorderkerkpad 13) is vanaf 19.30 uur, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !