Lezing Kiekendieven

Uithuizen – Dinsdagavond 16 januari a.s. is er een interessante lezing over kiekendieven in het St Vincentiusgebouw in Uithuizen. Madeleine Postma van het Kenniscentrum Akkervogels – Grauwe kiekendief neemt de bezoekers mee in de wereld van kiekendieven. Welke soorten komen in Nederland voor, wat eten ze, waar broeden ze, waar zijn ze te zien, hoe gaat het met de aantallen etc. 
 
Grauwe kiekendief
Speciale aandacht is er natuurlijk voor de Grauwe kiekendief. Een soort die bijna uitsluitend in de provincie Groningen broedt, vaak in de wintergerst of -tarwe. En dat levert soms problemen, want de gerst/tarwe wordt eerder geoogst dan de jongen vliegvlug zijn. Madeleine zal vertellen hoe de nesten van de elegante roofvogels (kunnen) worden beschermd.
Aanmelden
De lezing is voor zowel leden als niet IVN-leden. Niet leden betalen € 5,= hierbij zit een eerste kopje koffie/thee bij inbegrepen.
Aanmelden en/of informatie kan via jcfklatter@gmail.com.
St Vincentiusgebouw – St Vincentiusstraat 5 in Uithuizen
Zaal open om 19.15 uur.
De avond duurt tot circa 21.30 uur
Foto: Hilbrand Schoonveld

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.