Zorgverzekering in 2024 het goedkoopste in provincie Groningen

Volgens financiële vergelijkingssite Geld.nl betalen inwoners van Groningen 5,4 procent meer voor hun zorgverzekering in 2024 dan een jaar eerder. In 2023 betaalden Groningers nog gemiddeld 147,51 euro per maand. In 2024 is dat gemiddeld 155,53 euro.

Inwoners van Groningen betalen in 2024 gemiddeld het minste voor hun zorgverzekering. Volgens Geld.nl betalen Nederlanders gemiddeld 158,21 euro waarmee het verschil ruim 32 euro per jaar is.

Dat Groningers minder betalen voor hun zorgverzekering is best opvallend. Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite: “Als we kijken naar hoeveel mensen er kiezen voor alleen een basisverzekering of het eigen risico verhogen dan is dit vrijwel gelijk aan wat de gemiddelde Nederlander kiest”.

39 % procent van de inwoners van Groningen heeft enkel een basisverzekering afgesloten. Ruim 21 procent verhoogde ook het eigen risico. “Dat laatste is overigens iets lager dan het landelijk gemiddelde van 28 procent.”

Wat opvalt is dat Groningers iets vaker een zorgverzekering afsluiten waarmee je alleen een volledige vergoeding krijgt als je naar gecontracteerde zorgverleners gaat. Dat type polis is meestal een stuk goedkoper dan polissen met meer vrije zorgkeuze”, legt Bulthuis uit.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.