Poëzieweek op het Hogeland

Ook dit jaar is er tijdens de Poëzieweek bij Podium Nicolaaskerk aan de St. Jansstraat 8 in Kloosterburen weer een Literaire Salon. Op zondag 28 januari, met de dichters Ton en Kasper Peters. Gitarist Rick Doornbos wisselt de optredens muzikaal af. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 12,50. Reserveringen via www.nicolaaskerk.NU.

 Poëzie

Ton Peters (1952) is lid van het ‘Light Verse Collectief’ waarvan de laatste bundel ‘Binnenkort Uitverkocht’ verzen bevat met commentaar op beeldende kunst in de openbare ruimte. Organisator van literaire projecten zoals de jaarlijkse ‘Driekdag’ en de ‘Vasalislezing’. Ook actief als vertaler.

Kasper Peters (1973, zoon van Ton) was stadsdichter van Groningen. Zijn laatste dichtbundel ‘Kapitein in hangmat’ schreef hij op de wierde van Eenrum, waar hij woont. Elke week bezoekt hij scholen om er ‘gedichtenles’ te geven. Hij noemt het geven van lessen zijn ‘gelukselixer’. In 2022 trad hij op tijdens de roemruchte ‘Nacht van de Poëzie’ in Utrecht.

Muziek

Rick Doornbos (1996) is een gitarist en componist uit Winsum. Na het afronden van z’n Master of Music aan het Prins Claus Conservatorium is hij werkzaam als gitarist en docent. In de loop van 2024 verschijnt zijn album ‘Legends’ met eigen composities. Momenteel geeft Rick concerten met zijn nieuwe programma: ‘Nostalgia’.

Het thema van de Poëzieweek 2024 is ‘Thuis’. Er zijn allerlei activiteiten, ook op het Hogeland. Zo krijgt aanstormend talent op zaterdagavond 27 januari al de gelegenheid zich bij ‘Kunst en Vrijheid’ in Eenrum te laten horen.

Foto’s:

Kasper Peters (links) en Ton Peters. Foto: Trees Peters

Gitarist Rick Doornbos Foto: Lies Fotografie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !