Podium Nicolaaskerk Kloosterburen

Op zondag 4 februari a.s. geven organist Gerard Bus en violist Manon ter Steege (duo ‘Rijn en Veen’) een bijzonder benefietconcert. De viool voert de boventoon en het Van Oeckelenorgel in de Nicolaaskerk van Kloosterburen neemt een centrale plaats in. Het is een muzikale tijdreis met muziek van o.a. J.S. Bach, Antonio Vivaldi en Arvo Pärt. Entree: vrije gift. Deze is bestemd voor het Van Oeckelenorgelfonds. Aanvang: 15.00 uur. Voor nadere informatie: www.nicolaaskerk.NU; reserveren via programmering@nicolaaskerk.NU.

Gerard Bus en Manon ter Steege werken al jaren nauw samen bij het Emanuelkoor te Roelofarendsveen, Gerard als organist en Manon als dirigent. Daaruit is spontaan het duo ‘Rijn en Veen’ ontstaan. Het begon met af en toe een kort werk uitvoeren; inmiddels geeft het duo regelmatig koffie- en matineeconcerten.

Promenade Orkest

Manon ter Steege is een geboren stadjer en heeft haar conservatoriumdiploma viool behaald in Groningen. Daar studeerde zij bij Jeanne Lemkes-Vos. Later volgde er een BIK-diploma (Beroepskunstenaar In de Klas). Manon geeft les bij het Muziekcollectief Leiderdorp en muziekvereniging Eensgezind in Nieuwkoop en is violist bij duo Rijn en Veen en het Promenade Orkest.

Gerard Bus was leraar in het basisonderwijs. Hij volgde orgel- en pianolessen bij o.a. Thijs Kramer, Adriaan Blankenstein en Gerard Akkerhuis. Bij Mark Heerink en Marc Schaap behaalde hij zijn orgel- en directiediploma’s. Momenteel volgt hij orgel- en pianolessen bij Jan Raas. Hij is vaste organist bij het Emanuelkoor van de St. Petruskerk te Roelofarendsveen.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !