Lezing: wandelend richting de toekomst van Groningen

Op Maarhuizen in Winsum organiseert zondag 11 februari de derde editie van een nieuwe reeks lezingen op zondagochtend onder de titel Stof tot Nadenken. Deze editie wordt verzorgd door bijzonder hoogleraar Zef Hemel. Hij neemt ons mee op zijn wandeltocht en zijn visie op de toekomst van het platteland in Noord-Nederland.

Zef Hemel

Zef Hemel onderzoekt momenteel al wandelend verleden, heden en toekomst van het landschap in Noord-Nederland. Hij is sinds 1 mei 2022 bijzonder hoogleraar Revitalisatie van rurale en urbane regio’s – In het bijzonder in Groningen en Friesland aan de Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft. Hij is ervan overtuigd geraakt dat wandelen cruciaal is voor ons voortbestaan. “Omdat we alleen wandelend de verbinding voelen met de grond en het landschap waar we ons doorheen bewegen. En die verbinding is nodig voor een duurzame toekomst”, stelt Hemel.

Stof tot Nadenken

Begin de zondag met voeding voor de geest. Elke tweede zondag van de maand een bijzonder verhaal, een andere verteller, een nieuw onderwerp. Oftewel: Stof tot Nadenken.

De lezing begint om 10 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Kaarten zijn € 7,50 (incl een kop koffie of thee en koek) en te bestellen via www.opmaarhuizen.nl of aan de deur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !