Verhildersum zoekt hulp bij klaarmaken borg voor opening seizoen

Op 29 maart opent Museum Borg Verhildersum haar deuren, en voorbereidingen voor het nieuwe museumseizoen zijn in volle gang. Momenteel wordt nog gezocht naar vrijwilligers die willen helpen bij het schoonmaken van de borg. Op donderdag 15 februari om 10.00 uur vindt een bijeenkomst plaats in het koetshuis van Verhildersum, waarin de werkzaamheden worden toegelicht. Aanmelden kan via Kim Rutgers: management@verhildersum.nl.

Schoonmaakwerkzaamheden

De historische borg Verhildersum is ingericht in prachtige 19e-eeuwse stijl en vereist een grondige voorjaarsschoonmaak voordat het seizoen van start gaat. De schoonmaakwerkzaamheden omvatten onder andere het stoffen en reinigen van museale objecten, zoals servies, schilderijen en kasten. Daarnaast dienen museale stukken voorzien te worden van een waslaag en moet er ook gestofzuigd en gedweild worden.

Voorbereidingen

In aanloop naar het nieuwe seizoen werd de laatste maanden niet stilgezeten in Leens. Verhildersum pakte achterstallig onderhoud van de bomensingels en de oprijlaan aan in het kader van het plan Herstel Historisch groen Verhildersum. De statige bomen aan de oprijlaan zijn gesnoeid, met oog op boombehoud en veiligheid. Restauratie en schilderwerk aan de borg is al sinds november bezig. Nu is het interieur van de borg aan een schoonmaakbeurt toe.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !