Belevingskas Het Groen Gasthuis mede mogelijk door Lions

Het Groen Gasthuis in Warffum is het thuis van zestien bewoners met geheugenproblemen. Door de focus te leggen op warme aandacht, het meebewegen met de behoeften van de bewoners en ruimte te bieden om functioneel actief te blijven is er sprake van stressverlaging. “Hier vertragen we. Dat heeft een positieve uitwerking op de bewoners.”, zegt Rommie Hoopman namens het bestuur.   

Het gebouw en de tuin zijn aangepast aan de bewoners. Zo zijn de deuren naar de grote en mooie tuin uitnodigend om naar buiten te gaan. Bewoners die altijd in de tuin met hun handen werkten, krijgen de mogelijkheid dat hier ook te doen. Anderen genieten er van de planten, fruitbomen, bloemen en de vogels.

Voorzitter Erik Regter van de Vriendenstichting heeft nog een grote wens: een belevingskas. Erik licht toe: “De belevingskas is een mooie aanvulling op het huis, is rolstoeltoegankelijk en komt er prachtig uit te zien. Daar is geld voor nodig. Onlangs zijn wij blij verrast door de Lionsclub Het Hogeland met een bijdrage van maar liefst € 2.000.“

Op vrijdag 9 februari overhandigden Arnold Bosch, Jan de Boer en Peter van Dijken namens de Lions de cheque. Lionsclub Het Hogeland zet zich in om mensen en instellingen te helpen. De gift voor Het Groen Gasthuis is afkomstig van de opbrengst van het door de Lions georganiseerde Benefietconcert met pianiste Anastasia Goldberg op zaterdag 23 december in kerk van Westerwijtwerd. De 125 bezoekers genoten van een prachtig optreden en gaven grif voor Het Groen Gasthuis.

Foto: Vlnr: Els de Boer, Jan de Boer, Janneke Goossen-Cazemier, Vincent Fennis, Marianne Te Velde, Arnold Bosch, Rommie Hopman, Erik Regter, Anneke Sijpkens en Edith Koenders. (Foto door Peter van Dijken).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !